Кадър: България Он ЕърХематолог обяви в ефир кое лекарство в момента

...
Кадър: България Он ЕърХематолог обяви в ефир кое лекарство в момента
Коментари Харесай

Д-р Чавдар Ботев: Най-ефективното лекарство за лечение на COVID-19 е ивермектин

Кадър: България Он Еър

Хематолог разгласи в ефир кое лекарство в момента е най-ефективно за лекуване на ковид.

Д-р Чавдар Ботев, който е консултантът на Националната пациентска организация по лекуване на COVID-19 с реконвалесцентна плазма, настоя да се доверим на най-новите протоколи.

,,Излезли са протоколи за лекуване на COVID-19 и в интензивните отделения се вижда, че най-ефективното лекарство е ивермектин. Това е лекарство срещу краста. С това лекарство се лекуват сега всички в Израел. То е извънредно на ниска цена, само че би трябвало да се знае по кое време да се взима. Трябва да се взима от първия до шестия ден, с цел да не стигат хората до болница ", съобщи доктор Ботев.

По думите му ивермектинът е влезнал във всички управления, само че най-големият проблем е, че хората не знаят коя терапия по кое време да бъде стартирана. Той акцентира, че човек е максимален заразоносител в първите шест дни. Хората с леки признаци са най-заразни.След това се отделят фрагменти от този вирус и след шестия ден би трябвало да се стартира дексаметазонът. Според доктор Ботев у нас даваме по-големи дози дексаметазон, в сравнение с е упоменато в протоколите.

Реконвалесцентната плазма пък трябвало да се употребява в ранните стадии - от първия до шестия ден при супер рисковите случаи.

При 80% от случаите вирусът остава в горните дихателни пътища, при 20% слиза към белите дробове и 5% стават свръхтежки случаи. Изпускаме казуса с тези 20 и 5%, безапелационен бе доктор Ботев пред Bulgaria ON AIR.

,,Ремдесивир е прелестно лекарство, просто би трябвало да се изтегли оптимално напред. Ако нямаш вирус, имаш единствено страничните резултати от това лекарство. Измислихме нов клон на медицината - вирус да се лекува с антибиотик. Даването на антибиотик е недоумение. Дават се противовирусни медикаменти. Азитромицинът би трябвало да се включи на по-късен стадий при строго избрани симптоматики``, посочи хематологът, написа Novini.bg.

Имам над 200 пациенти и нито един от тях не е с затруднение, а някои пристигнаха в тежко положение. Лекувах ги с пробитиотик, с бромхексин, с витамин D. Това е доста значителен миг, акцентира доктор Ботев.

За две седмици напред са запълнени всички часове за даряване на кръвна плазма, стана ясно от думите му. Антителата са тези, които ще убият вируса, уверен е той.

,,Имунитетът с антитела внезапно се подвига преди да почине човек. Съществува огромна машинация. Понеже нашата плазма е направена добре и е замразена, болният може да получи леко утежняване от високия титър и огромно усъвършенстване от факторите на съсирване. И се прави неверна интерпретация``, изясни хематологът.

Д-р Ботев заяви, че смъртността при преливане на плазма е едно към 136 000. Един ще е този, който ще пострада и нормално това е възрастен човек. 

При лекарство като ремдесивир, което бих желал да се употребява с кръвна плазма, от 250 пациенти - 136 са с доста тежки реакции. А в случай че не се направи ремдесивир - са над 190, означи експертът и добави, че инфекционистите са до един стадий на битката с COVID-19. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР